Általános működésű

Általános lámpatestek - egyszerű költséghatékony megoldások

  Általános lámpatestek

  Hálózati tápellátással és saját akkumulátorral rendelkező egységek, melyek vészhelyezetben lépnek működésbe vagy állandó üzemben tartottak. Egyszeri alacsony költségük miatt a legelterjedtebb kategóriát képviselik. Az időszakos funkcionális és autonómia tesztelésük és karbantartásuk manuális és kiemelt figyelmet követel meg.

  Teszt gomb

  Számos HARPER eszközt láttak el egy olyan gombbal, mely számos funkció elérését biztosítja a telepítő számára. A gomb egyszerű lenyomásával bármikor ellenőrizhető az eszköz működés (funkcionális teszt), vagy 5 másodpercig tartó lenyomás esetén akkumulátor hatékonysági vizsgálat (autonómia teszt) végezhető. Állandó üzemű készülékek esetében a gomb 2 másodperces lenyomva tartásával csökkenthető az állandó üzemű fényerő: a maximális fényerőtől a minimális 10%-os fényintenzitásig. Ez utóbbi funkció különösen hasznos az olyan eszközök esetében, melyeket nyilvános helyeken, mozikban, vagy színházakban telepítenek: normál körülmények között elegendő fényt biztosítanak a menekülési útvonalak jelöléséhez anélkül, hogy ezzel zavarnák az előadást. Vészhelyzet esetén a lámpatestek a maximális fényszintet biztosítják.

  Gátló és nyugalmi üzemmódok

  gátló funkció az általános és öntesztelő lámpatestek I és C kimeneteihez csatlakoztatott kapcsoló segítségével aktiválható, és használatával gátolható a vészvilágító rendszer működése. Bár ennek az egyszerű és költséghatékony megoldásnak a hátránya, hogy az "OFF" pozícióban felejtett kapcsoló a rendszer folyamatos tiltását okozza, ennél fogva a letiltott vonalon fellépő hiba esetén a vészvilágítás nem lép működésbe. Az ilyen hibalehetőségek elkerülése érdekében a vonatkozó szabványnak megfelelően a "Nyugalmi mód" alkalmazása válik szükségessé, mely egy INICOM eszköz (központi vezérlőegység) alkalmazásával  valósítható meg és melyet az R és C terminálokhoz kell csatlakoztatni. Az INICOM kezeli a lámpatestek Gátló funkcióját, és áramszünet esetén visszaállítja azokat. Az eszköz lehetővé teszi az vészjelző rendszer funkcionális -,és autonómia tesztjeinek elvégzését is.

  Hírlevél feliratkozás

  Riarex Kft.

  A biztonságtechnika különös odafigyelést és szakértelmet igénylõ iparág, hiszen Ön nyomós érvekkel a háta mögött keres meg minket, hogy riasztóval, videomegfigyelõvel vagy épp füstjelzõ rendszerrel szeretné felszerelni lakását, nyaralóját vagy üzlethelyiségét.

  Cím: 1107 Budapest, Árpa utca 8.

  Tel: +36 1 299-0500

  Email: info@riarex.hu

  Cookie beállítások
  A böngészőjében cookie-kat (adatfájlokat) tárolunk a felhasználói élmény javítása érdekében. További információk

  Kosár tartalma

  Tovább a kosárhoz
  Ingyenes kiszállítás
  Ingyenes kiszállítás