Öntesztelő működésű

Öntesztelő lámpatestek - automatikus öndiagnosztika és eseményjelzés, egyszerű karbantartás

  Öntesztelő lámpatestek

  Hálózati tápellátással és saját akkumulátorral rendelkező egységek, melyek vészhelyezetben lépnek működésbe vagy állandó üzemben tartottak. Rendelkeznek öntesztelő/öndiagnosztikai funkciókkal, ezáltal az időszakos funkcionális és autonómia teszteket felügyelet nélkül, a Teszt gomb megnyomása nélkül is automatikusan elvégzik. Hiba esetén LED jelzést adnak az üzemeltetés/karbantartás felé.

  Teszt gomb

  Számos HARPER eszközt láttak el egy olyan gombbal, mely számos funkció elérését biztosítja a telepítő számára. A gomb egyszerű lenyomásával bármikor ellenőrizhető az eszköz működés (funkcionális teszt), vagy 5 másodpercig tartó lenyomás esetén akkumulátor hatékonysági vizsgálat (autonómia teszt) végezhető. Állandó üzemű készülékek esetében a gomb 2 másodperces lenyomva tartásával csökkenthető az állandó üzemű fényerő: a maximális fényerőtől a minimális 10%-os fényintenzitásig. Ez utóbbi funkció különösen hasznos az olyan eszközök esetében, melyeket nyilvános helyeken, mozikban, vagy színházakban telepítenek: normál körülmények között elegendő fényt biztosítanak a menekülési útvonalak jelöléséhez anélkül, hogy ezzel zavarnák az előadást. Vészhelyzet esetén a lámpatestek a maximális fényszintet biztosítják.

  Gátló és nyugalmi üzemmódok

  gátló funkció az általános és öntesztelő lámpatestek I és C kimeneteihez csatlakoztatott kapcsoló segítségével aktiválható, és használatával gátolható a vészvilágító rendszer működése. Bár ennek az egyszerű és költséghatékony megoldásnak a hátránya, hogy az "OFF" pozícióban felejtett kapcsoló a rendszer folyamatos tiltását okozza, ennél fogva a letiltott vonalon fellépő hiba esetén a vészvilágítás nem lép működésbe. Az ilyen hibalehetőségek elkerülése érdekében a vonatkozó szabványnak megfelelően a "Nyugalmi mód" alkalmazása válik szükségessé, mely egy INICOM eszköz (központi vezérlőegység) alkalmazásával  valósítható meg és melyet az R és C terminálokhoz kell csatlakoztatni. Az INICOM kezeli a lámpatestek Gátló funkcióját, és áramszünet esetén visszaállítja azokat. Az eszköz lehetővé teszi az vészjelző rendszer funkcionális -,és autonómia tesztjeinek elvégzését is.

  Hírlevél feliratkozás

  Riarex Kft.

  A biztonságtechnika különös odafigyelést és szakértelmet igénylõ iparág, hiszen Ön nyomós érvekkel a háta mögött keres meg minket, hogy riasztóval, videomegfigyelõvel vagy épp füstjelzõ rendszerrel szeretné felszerelni lakását, nyaralóját vagy üzlethelyiségét.

  Cím: 1107 Budapest, Árpa utca 8.

  Tel: +36 1 299-0500

  Email: info@riarex.hu

  Cookie beállítások
  A böngészőjében cookie-kat (adatfájlokat) tárolunk a felhasználói élmény javítása érdekében. További információk

  Kosár tartalma

  Tovább a kosárhoz
  Ingyenes kiszállítás
  Ingyenes kiszállítás