Gyengeáramú kábelek

  Gyengeáramú kábelek

  A gyengeáramú kábelek olyan kábelek, amelyeket kis áramerősségű elektromos jelek továbbítására terveztek. Ezeket a kábeleket általában az elektronikában, a távközlésben, az audiovizuális rendszerekben és különböző kis teljesítményű alkalmazásokban használják.

  Jellemzők

  Alacsony feszültség. A gyengeáramú kábeleket úgy tervezték, hogy alacsony feszültségszinteket, jellemzően millivolt (mV) és néhány volt (V) közötti értékeket szállítsanak. Nem alkalmasak nagyfeszültségű áram szállítására.

  Kis vezetékméret. A gyengeáramú kábelek vezetői általában vékonyak, mivel nem kell jelentős mennyiségű áramot vezetniük. A vezetékméretet az alkalmazás jeligénye alapján választják ki.

  Árnyékolás. Egyes gyengeáramú kábelek árnyékoltak, hogy megvédjék a jeleket az elektromágneses interferenciától (EMI) vagy a rádiófrekvenciás interferenciától (RFI). Az árnyékolás lehet fólia vagy fonott huzal formájában a vezetékek körül.

  Többszörös vezetők. A gyengeáramú kábelek gyakran több vezetőt tartalmaznak egyetlen kábelköpenyen belül. Ez lehetővé teszi számukra, hogy több jelet továbbítsanak vagy különböző funkciókat hajtsanak végre egyetlen kábelszerelvényen belül.

  Rugalmas köpeny. A kábelköpeny jellemzően rugalmas és könnyű, így olyan alkalmazásokhoz alkalmas, ahol a rugalmasság és a manőverezhetőség elengedhetetlen.

  Alkalmazásai

  Audió- és videó rendszerek. A gyengeáramú kábeleket széles körben használják az audió- és videó rendszerekben, hogy jeleket továbbítsanak a komponensek, például mikrofonok, hangszórók, erősítők és kijelzők között.

  Számítógép- és adatcsatlakozás. Különböző adatcsatlakozási alkalmazásokhoz használják, például perifériák (billentyűzetek, egerek) csatlakoztatásához, adatátvitelhez (USB, FireWire) és kijelzőcsatlakozásokhoz (HDMI, DisplayPort).

  Autóelektronika. Az alacsony áramerősségű kábeleket az autóipari rendszerekben érzékelők, kommunikációs buszok (CAN-busz, LIN-busz) és a járműbe épített szórakoztató rendszerek bekötésére használják.

  Szórakoztató elektronika. Ezek a kábelek a szórakoztató elektronika széles skáláján megtalálhatóak, beleértve az okostelefonokat, táblagépeket, fejhallgatókat és játékkonzolokat.

  Orvostechnikai eszközök. Az orvosi berendezések és eszközök gyakran használnak gyengeáramú kábeleket az érzékelők, monitorok és vezérlőegységek közötti jelek továbbítására.


   


   

  Hírlevél feliratkozás

  A biztonságtechnika különös odafigyelést és szakértelmet igénylõ iparág, hiszen Ön nyomós érvekkel a háta mögött keres meg minket, hogy riasztóval, videomegfigyelõvel vagy épp füstjelzõ rendszerrel szeretné felszerelni lakását, nyaralóját vagy üzlethelyiségét.

  Cím: 1107 Budapest, Árpa utca 8.

  Tel: +36 1 299-0500

  Email: info@riarex.hu

  Cookie beállítások
  A böngészőjében cookie-kat (adatfájlokat) tárolunk a felhasználói élmény javítása érdekében. További információk

  Kosár tartalma

  Tovább a kosárhoz
  Ingyenes kiszállítás
  Ingyenes kiszállítás