HARPER vészvilágító lámpák/irányfények

HARPER vészvilágító lámpák/irányfények - általános, öntesztelő, címezhető és központosított akkumulátoros technológia

  HARPER vészvilágító lámpák és irányfények

  A HARPER vészvilágítási lámpatestek sorozatának fényforrása az új generációs, hosszú élettartamú LED-ek optimális keveréke, melyek több mint 50 ezer órás működésre vannak besorolva, nagy fénykibocsátással és alacsony energiafogyasztással. A rendkívül hatékony, tükröződésmentes és kizárólagosan szabadalmaztatott optikai világításnak köszönhetően a termékek megfelelnek a fotobiológiai biztonságra vonatkozó valamennyi előírásnak. A Harper vészvilágító lámpatestek tartósságát és teljesítményét tovább javítják az új LiFePO4 hosszú élettartamú akkumulátorok, amelyek kisebbek és környezetbarátabbak, mint a szokásos nikkel-kadmium vagy nikkel-fém-hidrid akkumulátorok.

  Technológia és típusok

  Számos modell rendelkezik tesztgombbal, mely az állandó üzemű vészvilágítás esetében fényerőszabályzóként is működik. A Harper vészvilágító lámpái négy változatban kaphatók: általános verzió; öntesztelő verzió, mely automatikusan észleli a hibákat;  címezhető BUS/hurok felügyelt verzió, melyet vészvilágító vagy tűzjelző központ felügyel; központosított akkumulátoros működésű, a központi tápellátással rendelkező rendszerek esetében. 

  Tűzjelző rendszerrel való kompatibilitás

  A Harper termékcsalád BUS/hurok felügyelt modelljei telepíthetők alapvetően HARPER MANAGER vészvilágító központokra vagy INIM PREVIDIA címezhető tűzjelző központok rendszereibe is. A címezhető tűzjelző és vészvilágító eszközök együttműködéséhez elegendő egyetlen PREVIDIA vezérlőközpont egyetlen jelzőhurkának közös használata, így az ilyen típusú rendszerek rövidebb idő alatt, jelentősen lecsökkent költségekkel építhetők ki és üzemeltethetők. A két rendszer együttműködésével növelhető megbízhatóságuk és funkcionalitásuk.

  Teszt gomb

  Számos HARPER eszközt láttak el egy olyan gombbal, mely számos funkció elérését biztosítja a telepítő számára. A gomb egyszerű lenyomásával bármikor ellenőrizhető az eszköz működés (funkcionális teszt), vagy 5 másodpercig tartó lenyomás esetén akkumulátor hatékonysági vizsgálat (autonómia teszt) végezhető. Állandó üzemű készülékek esetében a gomb 2 másodperces lenyomva tartásával csökkenthető az állandó üzemű fényerő: a maximális fényerőtől a minimális 10%-os fényintenzitásig. Ez utóbbi funkció különösen hasznos az olyan eszközök esetében, melyeket nyilvános helyeken, mozikban, vagy színházakban telepítenek: normál körülmények között elegendő fényt biztosítanak a menekülési útvonalak jelöléséhez anélkül, hogy ezzel zavarnák az előadást. Vészhelyzet esetén a lámpatestek a maximális fényszintet biztosítják.

  Gátló és nyugalmi üzemmódok

  A gátló funkció az általános és öntesztelő lámpatestek I és C kimeneteihez csatlakoztatott kapcsoló segítségével aktiválható, és használatával gátolható a vészvilágító rendszer működése. Bár ennek az egyszerű és költséghatékony megoldásnak a hátránya, hogy az "OFF" pozícióban felejtett kapcsoló a rendszer folyamatos tiltását okozza, ennél fogva a letiltott vonalon fellépő hiba esetén a vészvilágítás nem lép működésbe. Az ilyen hibalehetőségek elkerülése érdekében a vonatkozó szabványnak megfelelően a "Nyugalmi mód" alkalmazása válik szükségessé, mely egy INICOM eszköz (központi vezérlőegység) alkalmazásával  valósítható meg és melyet az R és C terminálokhoz kell csatlakoztatni. Az INICOM kezeli a lámpatestek Gátló funkcióját, és áramszünet esetén visszaállítja azokat. Az eszköz lehetővé teszi az vészjelző rendszer funkcionális -,és autonómia tesztjeinek elvégzését is.

  Miért a Riarex?

  Partnereink cégünk együttműködésével egyedi termékkínálatból választhatnak, ahol ingyenes oktatást és garanciális szervízt is biztosítunk. A Riarex több, mint 20 éve szolgáltat vagyonvédelmi termékeket, így megbízható segítséget nyújtunk a megfelelő biztonság elérésben.

  Hírlevél feliratkozás

  Riarex Kft.

  A biztonságtechnika különös odafigyelést és szakértelmet igénylõ iparág, hiszen Ön nyomós érvekkel a háta mögött keres meg minket, hogy riasztóval, videomegfigyelõvel vagy épp füstjelzõ rendszerrel szeretné felszerelni lakását, nyaralóját vagy üzlethelyiségét.

  Cím: 1107 Budapest, Árpa utca 8.

  Tel: +36 1 299-0500

  Email: info@riarex.hu

  Cookie beállítások
  A böngészőjében cookie-kat (adatfájlokat) tárolunk a felhasználói élmény javítása érdekében. További információk

  Kosár tartalma

  Tovább a kosárhoz
  Ingyenes kiszállítás
  Ingyenes kiszállítás